Az örkényi Micimackó Biztos Kezdet Gyerekház 2011. május 2-nyílt meg. Az EU által finanszírozott program célja, hogy segítséget nyújtson hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő családoknak, és a lehető legkorábbi életszakaszban biztosítson segítséget a gyerekek optimális fejlődésének érdekében. A mi Gyerekházunkban dolgozó szakemberek munkáját támogatja pszichológus, fejlesztő pedagógus és mozgásfejlesztő is.

A Biztos Kezdet program az elfogadást, előítélet mentes szemléletet kívánja a helyi közösségekben elfogadtatni, ezért a program nyitott minden család számára.

Az elfogadás szemléletét igyekszünk erősíteni a közös programokkal, kirándulásokkal. Nagy hangsúlyt fektetünk a szülők támogatására, számukra több szülői tréninget is szerveztünk már. A munkába állást segítheti az alapvető informatikai ismeretek elsajátítását biztosító tanfolyam, ami most novemberben indul.
A projekt 2,5 éve alatt több mint 140 gyerek látogatta meg a Gyerekházat. Mi nem vagyunk teljesen elégedettek ezzel a számmal, mert úgy gondoljuk, hogy a településen jóval több gyereknek szüksége lenne erre a szolgáltatásra. A folyamatosságot biztosítva, már leadtuk a pályázatunkat a további működés biztosításához szükséges állami támogatás igényléséhez.

Kollár Ágnes Anna
Gyerekház vezető